Menselijke resten in kloof in Peru zijn van vermiste Natacha de Crombrugghe, politie onderzoekt of het om ongeluk of moord gaat 

De menselijke overblijfselen die 15 dagen geleden werden aangetroffen in een kloof in de Andes in Peru zijn wel degelijk die van de vermiste 28-jarige Belgische toeriste Natacha de Crombrugghe. Dat meldt het Peruaanse parket na DNA-onderzoek en wordt bevestigd door het Belgische parket en de ouders. Over de doodsoorzaak is nog niets bekend, daarvoor is het wachten op het autopsierapport "dat de komende weken wordt gefinaliseerd".

"Het parket heeft bevestigd dat het skelet dat in de bedding van de Colca-rivier (in Huambo, zuidoost Peru) is gevonden, van de Belgische toeriste Natacha de Crombrugghe is", laat het Peruaanse Openbaar Ministerie in een verklaring weten. Het Belgische federale parket bevestigt dat en zegt dat het volledige autopsierapport in de komende weken gefinaliseerd wordt. Tot dan kunnen geen conclusies worden getrokken over de doodsoorzaak.

Het lichaam, dat op 21 september werd gevonden, werd geïdentificeerd dankzij een DNA-test. Het stoffelijke overschot werd vorige maand aangetroffen in de regio waar de Belgische toeriste verdween en werd overgebracht naar de stad Arequipa voor verder onderzoek. 

De ouders van de vrouw bevestigen het nieuws in een korte mededeling. "We hebben net de resultaten van de tests ontvangen en het gaat om onze dochter", klinkt het. "De politie onderzoekt nog steeds of Natacha per ongeluk in de rivier is gevallen tijdens een trektocht in de Colca Canyon op 24 januari, of dat het om moord gaat. Meer weten we op dit moment niet."

De 28-jarige vrouw uit Linkebeek verdween eind januari toen ze vanuit een hostel in het dorpje Cabanaconde alleen vertrokken zou zijn.

De zoektocht naar de vermiste vrouw in het bergachtige gebied duurde maanden.

BEKIJK - Een bijhorende reportage uit "Het journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen