PhotoNews

Drie mensen opgepakt voor inbraken in Oost- en West-Vlaanderen bij mensen die in kerk zaten of op de markt waren

Voor een reeks inbraken in Oost- en West-Vlaanderen zijn 3 mensen opgepakt, en 2 van hen zijn aangehouden. De slachtoffers waren voornamelijk mensen die op het moment van de inbraak in de kerk zaten of met hun kraam op de markt stonden. "De inbrekers haalden de woningen helemaal overhoop en gingen met geld en juwelen aan de haal", zegt Patrick Willockx van de Federale Gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen. 

Het gaat om zowat 20 inbraken waarvan de meeste in Oost-Vlaanderen gepleegd werden. Onder meer in Geraardsbergen, Ninove, Aalter, Deinze en de Vlaamse Ardennen, gingen de 3 dieven aan het werk. Ze braken ook 5 keer in woningen Deerlijk en Izegem in West-Vlaanderen. De politiezones van Geraardsbergen-Lierde en buurgemeenten hadden vastgesteld dat er inbraken gebeurden volgens een vast stramien. "De verdachten observeerden kerkgangers en marktkramers om vervolgens op een latere dag in te breken", zegt Patrick Willocx van de Federale Gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen. 

Geld en juwelen

"De inbrekers gingen er steeds van uit dat er niemand aanwezig was op het moment dat de slachtoffers naar de markt of de kerk gingen", legt Patrick Willocx verder uit. "Ze gingen meestal aan de haal met geld en juwelen en vaak lieten ze de woningen in kwestie in grote wanorde achter."

De verdachten werden tijdens enkele huiszoekingen opgepakt op hun adres in Henegouwen."We hebben in totaal 3 verdachten opgepakt, 2 broers zijn aangehouden, een derde man van 19 is onder strenge voorwaarden vrijgelaten." 

Meest gelezen