Gratis schoolmaaltijden voor kleuters en leerlingen eerste graad in gemeentescholen Sint-Jans-Molenbeek 

In 10 van de 22 gemeentescholen in de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek worden vanaf dit schooljaar gratis schoolmaaltijden aangeboden. 1967 kinderen, kleuters en leerlingen van de eerste en tweede graad, moeten voortaan niet meer te betalen voor hun warme maaltijd. 

Een schoolmaaltijd in een gemeenteschool van Sint-Jans-Molenbeek kost per dag 3,64 euro of bijna 73 euro per kind per maand. Een kost die in deze tijden van crisis niet door iedereen betaald kan worden. Om ouders bij te staan en hen te laten besparen heeft het gemeentebestuur van Molenbeek samen met de Franse gemeenschap beslist om de maaltijden voor kleuters en leerlingen uit de eerste graad van enkele gemeentescholen, gratis te maken. Ook het middagtoezicht wordt gratis. Dat komt neer op een totale besparing van bijna 800.000 euro voor de ouders. 

Op termijn willen we gratis maaltijden aanbieden aan alle kinderen tot en met het zesde leerjaar

Catherine Moureau, burgemeester Sint-Jans-Molenbeek (PS)

" Ik ben blij dat we dit initiatief kunnen doorvoeren voor kinderen die dit het hardst nodig hebben", zegt burgemeester Catherine Moureau (PS). "Ik wil de maatregel uitbreiden tot alle kinderen en dat tot en met het zesde leerjaar. De toegang tot school moet gratis zijn, of het nu gaat om maaltijden of om kwalitatief goede school- en leermiddelen. In deze tijd van crisis is een dergelijke beslissing belangrijk voor de honderden Molenbeekse gezinnen die hun koopkracht hierdoor iets zien toenemen." 

Meest gelezen