Kadaver van zeldzame dolfijnensoort spoelt aan in De Haan

Op het strand van De Haan is een kadaver van een tuimelaar met ernstige verwondingen aangespoeld. Tuimelaars zijn een dolfijnensoort die sinds de jaren 60 erg zeldzaam is in de Noordzee.

Op het strand van De Haan is zondag een kadaver aangespoeld van een jonge mannetjesdolfijn. Het was een tuimelaar, een erg zeldzame soort. De dolfijn was nog niet volgroeid, met zijn lengte van 2,24 meter en gewicht van 129 kg. Het kadaver was getekend door ernstige verwondingen.

“Waarschijnlijk komen die verwondingen van de schroef van een vaartuig,” geeft het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen mee, “maar de autopsie wees niet uit of het dier daardoor is gestorven.” Doordat het kadaver al in een gevorderde staat van ontbinding zat, kon er geen volledig onderzoek uitgevoerd worden.

Meest gelezen