LUNA Abortuscentrum verhuist van Oostende naar Brugge

Het LUNA abortuscentrum in Oostende gaat verhuizen naar Brugge, om een betere infrastructuur en bereikbaarheid te bekomen. Daarmee gaat het centrum terug naar haar roots, want vzw LUNA Oostende is ooit, destijds nog in de illegaliteit, gestart in Brugge.

Momenteel zit het abortuscentrum aan het Stefanieplein in Oostende. “Maar het is tijd om te kijken naar modernere infrastructuur, die meer spoort met de medische noden van vandaag”, aldus Françoise Dedrie, directrice van het centrum.

Maar dat is niet de enige reden voor het verhuis. “Door het wegtrekken van de hogescholen aan de kust, is er aan zee een vergrijzing aan de gang. Daardoor liggen we ver van onze doelgroep”, aldus de directrice. “Bovendien is het zo moeilijker om aan stagiairs te komen. Brugge is daarvoor een makkelijkere locatie.”

Over de locatie zelf is nog niet veel duidelijk, maar wel over de datum: “We hopen eind 2024 te kunnen verhuizen”, besluit Dedrie.

Meest gelezen