Archieffoto ter illustratie

Openprikdag in vaccinatiecentrum Middenkempen in Olen: "Iedereen de kans bieden om hun herfstbooster te halen"

In het vaccinatiecentrum van Eerstelijnszone Middenkempen in Olen wordt op 21 oktober een openprikavond gehouden. Die is bedoeld voor iedereen die nog geen herfstbooster heeft gekregen, en die langer dan een maand geleden een uitnodiging heeft gekregen. 

Eerstelijnszone Middenkempen - dat zijn de gemeenten Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Kasterlee, Lille, Olen, Vorselaar - kiest voor een openprikavond om iedereen de kans te geven om een coronavaccin te halen. "Al meer dan 40.000 inwoners in onze zone hebben hun herfstbooster al gekregen", vertelt Leen Henckens van Eerstelijnszone Middenkempen. "De anderen hebben al meer dan een maand geleden een uitnodiging gekregen. Ze kunnen dus niet meer boeken met hun code, en zouden moeten bellen of mailen om een afspraak te maken. Daarom hebben we gekozen voor een openprikmoment om mensen de kans te geven om zonder afspraak langs te komen."

Mensen belden of mailden om te vragen of ze toch nog konden langskomen, nu ze online geen afspraak meer kunnen maken

Leen Henckens van Eerstelijnszone Middenkempen

In het vaccinatiecentrum merkten ze ook dat sommige mensen te lang hebben gewacht om een afspraak te maken. "Heel wat mensen hebben het wat op de lange baan geschoven. Mensen belden of mailden om te vragen of ze toch nog konden langskomen." De openprikdag is ook bedoeld voor oudere mensen die zelf geen computer of smartphone hebben en niet zo makkelijk zelf online een afspraak kunnen maken. 

Op vrijdag 21 oktober is iedereen van de Eerstelijnszone Middenkempen zonder afspraak welkom in het vaccinatiecentrum aan Teunenberg in Olen, van 16 uur tot 21 uur. 

Meest gelezen