Zoektocht in Zoersel naar grofgebekte papegaai Chicco die “fuck you” zegt 

In Zoersel verschijnen verschillende meldingen van een papegaai die rondzwerft in de buurt van de pastorie. Het zou gaan om Chicco, de groene geelkopamazone van Lieve Smidts uit Hulshout, die ontsnapte tijdens de zomer en die soms zinnetjes als "fuck you" of "loempe kiek" zegt. “Mijn zoon kreeg Chicco voor zijn verjaardag. Hij is er het hart van in, dus we zouden hem zo graag terugvinden”, zegt Lieve.  

In juli van dit jaar ontsnapte de groene geelkopamazone Chicco samen met zijn broertje Leo uit de tuin van Lieve Smidts uit Hulshout. Dat staat in Gazet van Antwerpen. “Ze zaten samen buiten. Normaal vliegen ze nooit weg, maar ze moeten enorm geschrokken zijn van iets en plots waren ze verdwenen.”

Ik heb zijn broertje Leo al meegenomen naar Zoersel om Chicco te lokken, maar daar reageerde hij helaas niet op

Lieve Smidts, eigenaar Chicco

Beide papegaaien zijn nog maar anderhalf jaar oud. “Leo vonden we een paar dagen na zijn ontsnapping terug in Zoersel. Van Chicco ontbreekt helaas elk spoor.” Ondertussen krijgt Lieve verschillende meldingen uit Zoersel van mensen die een groene papegaai gespot hebben in de buurt van de Pastorie. “Omdat Leo ook naar Zoersel was gevlogen, vermoed ik dat Chicco daar ook zit.”

Lieve ging al verschillende keren ter plaatse om de papegaai te vangen. “Ik kocht zelfs een groot vangnet. Vanop mijn telefoon speel ik filmpjes af met papegaaiengeluid in de hoop dat hij zo naar me toekomt. Ik heb zijn broertje Leo ook al meegenomen om hem te lokken, maar daar reageerde hij helaas niet op.”

Beluister hier het volledige gesprek met Lieve.

Chicco kan je herkennen aan zijn groene lijf en gele vlekje op zijn kop, maar ook aan zijn grove woordenschat. “Mijn zoon leerde hem voor de grap zinnen als “fuck you” en “loempe kiek”, maar hij kent ook lieve woorden zoals “schatteke” en “kuske hebben”. 

Mijn zoon leerde hem voor de grap zinnen als “fuck you” en “loempe kiek”, maar hij kent ook lieve woorden zoals “schatteke” en “kuske hebben”

Lieve Smidts, eigenaar Chicco

Lieve gaf Chicco al bij verschillende vogelopvangcentra op als vermist. “Dat we hem terugvinden is vooral heel belangrijk voor mijn zoon. Chico was zijn verjaardagscadeau. Hij is er het hart van in. We hopen hem snel terug thuis te kunnen verwelkomen.”

Meest gelezen