Correcties en aanvullingen in oktober

Correcties en aanvullingen bij artikels op de website worden in het artikel zelf verwerkt. Correcties of relevante aanvullingen bij audiovisuele inhoud, vindt u hier terug.

ombudsman
Ombudsman

Zoute Grand Prix vond plaats in Knokke-Heist

In het Journaal van 8 oktober om 19 uur werd gezegd dat de Zoute Grand Prix plaatsvond in Knokke. Dat klopt niet. Dit evenement vond plaats in Knokke-Heist. 

Natacha de Crombrugghe was afkomstig uit Linkebeek en niet uit Brussel

In het radionieuws van 7 oktober werd gezegd dat de verdwenen Natacha de Crombrugghe afkomstig was uit Brussel. Dat klopt niet. Ze is afkomstig uit Linkebeek, een faciliteitengemeente grenzend aan Brussel.

 

VDAB telde 5% minder werkzoekenden

In het radionieuws van 4 oktober om 11 uur werd gezegd dat VDAB eind vorige maand 5% of 5.400 minder werkzoekenden telde in vergelijking met september vorig jaar. Dat klopt niet helemaal. In vergelijking met een jaar geleden is het aantal werkzoekenden wel degelijk gedaald met 5%. Maar dat komt niet neer op 5.400 mensen. Het aantal werkzoekenden is met 5.400 mensen gedaald sinds eind augustus. Twee verschillende cijfers werden dus foutief in een en dezelfde zin gebruikt.

 

Effectentaks wordt geheven op effectenrekeningen die minstens 1 miljoen euro waard zijn

In het radionieuws van 8 oktober om 10u werd gezegd dat de effectentaks alleen geheven wordt op effectenrekeningen die minstens 500.000 euro waard zijn. Dat klopt niet. De effectentaks wordt pas geheven op effectenrekeningen die minstens 1 miljoen euro waard zijn.

 

Meest gelezen