Alexander Dumarey

"Zijn we met te veel mensen op de wereld?" Beluister de podcast van weerman Frank Deboosere 

Iedereen praat over het weer, maar niemand doet er iets aan… en dus is er planeet Frank, de podcast die verder en hoger kijkt. Beluister 'm hier en op VRT MAX.

Luisteraar Dirk ziet Frank tijdens het weerbericht goochelen met hoge- en lagedrukgebieden. De letters “H” en “L” vind je terug op zowat alle weerkaarten, maar wat wil dat eigenlijk zeggen?

Lorenz zag op Rock Werchter wolken van links naar rechts bewegen, en tegelijk waren er wolken die de andere kant opgingen. Kan dat wel?

De mailbox van planeet Frank bevat elke maand vragen over de bevolkingsexplosie. We gaan stilaan naar acht miljard mensen. Wat betekent dat voor het klimaat? Frank praatte met VUB-demograaf Patrick Deboosere.

Deze podcastreeks werd genomineerd voor Belgian Podcast Award in de categorie “Sustainability”. Op deze website kan je je stem uitbrengen voor planeet Frank. Van harte dank! 

Lees verder onder de foto:

bron: Frank Deboosere

Planeet Frank is een maandelijkse podcast over weer en klimaat. De montage is van Christine Van Tichel. 

Heb je zelf een vraag over het klimaat of het weer? Je kan ze stellen via planeetfrank@vrt.be, via sociale media met #planeetfrank. Of je kan het formulier hieronder invullen.

Meest gelezen