Foto: Radio2

K3 wordt ambassadeur van Special Olympics in Mechelen, "Kampioen" wordt het supporterslied

Volgend jaar worden in Mechelen de Nationale Spelen van de Special Olympics georganiseerd. Dat zijn de Olympische Spelen voor mensen met een verstandelijke beperking. De meisjes van K3 zullen daarbij optreden als ambassadeurs en speelden vandaag een partijtje badminton met een aantal G-sporters.

Tijdens het Hemelvaartsweekend van volgend jaar vinden in Mechelen de Belgische editie van de Special Olympics plaats. In de sportzaal van het Busleyden Atheneum in Mechelen werden vandaag de ambassadeurs bekendgemaakt, namelijk de meisjes van K3. “Ik denk dat wij als K3 ons durven in te zetten voor maatschappelijke problemen die moeten besproken worden in de wereld”, zegt Julia Boschman van K3. “En er is toevallig een nummer dat supergoed aansluit bij deze organisatie, het nummer "Kampioen". We vonden het heel mooi dat wij hiervoor gevraagd werden."

Veel mensen twijfelen soms als er iets niet goed gaat, maar ook dan willen we meegeven dat iedereen een kampioen blijft

Marthe De Pillecyn van K3

Het liedje “Kampioen” wordt het nieuwe supporterslied voor de Special Olympics in 2023. “Het liedje gaat erover dat iedereen op welke manier dan ook een kampioen is in iets”, zegt Marthe De Pillecyn. “Veel mensen twijfelen soms als er dingen moeilijker gaan, maar zelfs dan ben je een kampioen en dat mag je niet vergeten. En dat proberen wij ook mee te geven.”

Marthe en Julia hebben ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om een wedstrijdje badminton te spelen tegen enkele G-sporters, maar dat was toch moeilijker dan gedacht. “Ik merk dat er nog werk aan de winkel is, maar ik ga dat wel leren”, lacht Marthe. “Ze maakten ons volledig in, maar dat is ook wel leuk”, vult Julia nog aan. En ook voor de G-sporters was het een onvergetelijk moment. “Ze doen heel hard hun best, maar ik heb tegen Marthe eens een harde slag gegeven en die kon ze toch niet pakken”, zegt G-sporter Montano. “Ik vond het superleuk om tegen hen te badmintonnen en ben superfier dat ze ambassadeur worden”, besluit hij.

Foto: Radio2
Foto: Radio2

Meest gelezen