Videospeler inladen...

BEKIJK - Peter Goossens en andere topchefs ontwerpen unieke tafellakens voor goed doel: ontdek hier hun opvallende creaties

Verschillende topchefs en een hotelschool hebben elk een uniek linnen tafellaken ontworpen voor het goede doel. "Chef's table" heet het artistieke project en het is bedacht door Verilin, een familiebedrijf dat linnen textiel maakt voor heel wat toprestaurants. Volgende maand gaan de lakens onder de hamer, maar jij kan ze hieronder al ontdekken.

In Gent opent vandaag Horeca Expo, de vakbeurs voor de horeca, grootkeukens en eetwinkels. Voor Verilin uit Heule bij Kortrijk is het de aanleiding voor een positief en creatief project uit de horecawereld. 

Het bedrijf uit Heule bij Kortrijk vroeg vier topchefs en een hotelschool om elk een uniek tafellaken te ontwerpen. Die worden op 12 december geveild ten voordele van Het Ventiel, een organisatie die mensen met jongdementie en hun omgeving ondersteunt.

Deze grote namen zegden toe:

  • Peter Goossens – Hof van Cleve (***)
  • Seppe Nobels – Instroom
  • Matthieu Beudaert – Table d’Amis
  • Joke Michiels & Vilhjalmur Sigurdarson – Souvenir (*)
  • Leerlingen gastronomie en drankenkennis Hotelschool Ter Duinen, met Wim Opbrouck.

Samen met de chefs met wie we veel werken, willen we een positief horecaverhaal brengen in uitdagende tijden.

Ilse Dedeken, Verilin

Sommige deelnemers bedachten zelf de look of de motieven, anderen lieten er letterlijk kunstenaars op los. Hieronder kan je de werken bekijken, met korte foto's en filmpjes die tonen hoe ze tot stand kwamen. Sommige beelden zijn gemaakt door Verilin, de foto's zijn van fotograaf Alexander D’Hiet.

BEKIJK - Peter Goossens liet zich inspireren door de bloemen die rond Hof van Cleve in Kruisem groeien en bloeien:

Videospeler inladen...

BEKIJK - Joke Michiels & Vilhjalmur Sigurdarson van Souvenir in Gent werkten met verse kruiden en bloemen:

Videospeler inladen...

BEKIJK - Seppe Nobels van Instroom in Antwerpen zette hete potten met kokend water op het tafellaken:

Videospeler inladen...

BEKIJK - De leerlingen van Hotelschool Ter Duinen in Koksijde gingen samen met Wim Opbrouck aan de slag voor een "Ultimate dinner":

Videospeler inladen...

BEKIJK - Matthieu Beudaert van Table d'Amis in Kortrijk trok met zijn blanco tafellaken naar de ateliers van kunstenaar Kris Martin, die er samen met andere kunstenaars mee aan de slag ging terwijl ze aan het eten waren:

Videospeler inladen...

Meest gelezen