NMBS dient een klacht in nadat filmpje met treinsurfer in Geraardsbergen opduikt op sociale media

De NMBS is ontzet over een filmpje dat opgedoken is op sociale media waarop een treinsurfer zichzelf filmt op de lijn tussen Schendelbeke en Geraardsbergen. De vervoersmaatschappij dient een klacht in tegen onbekenden voor het kwaadwillig belemmeren van het spoorverkeer. "Dergelijke feiten zijn ronduit levensgevaarlijk", zegt NMBS-woordvoerder Dimitri Temmerman.

Wanneer de beelden gemaakt zijn, is nog niet duidelijk. Maar zeker is dat ze levensgevaarlijk zijn. "Op de beelden zien we iemand die achteraan de trein hangt terwijl die trein aan het rijden is", begint Dimitri Temmerman. "Het spreekt voor zich dat die feiten ronduit levensgevaarlijk zijn. We weten niet zeker van wanneer de beelden dateren maar zeker is wel dat we een klacht zullen indienen tegen onbekenden voor het kwaadwillig belemmeren van het spoorverkeer. En als zou blijken dat die treinsurfer ook nog gezorgd heeft voor bijvoorbeeld schade of treinvertraging, dan verhalen we die kosten sowieso op die persoon."

Dit kan niet door de beugel en we hanteren hier een absolute nultolerantie tegen

Dimitri Temmerman, woordvoerder NMBS

Treinsurfers komen wel vaker voor, maar de vervoersmaatschappij pakt ze streng aan. "We krijgen elk jaar wel een aantal meldingen over treinsurfen. En dat is toch wel zeer jammer. Ten eerste omdat die mensen vooral hun eigen leven in gevaar brengen. Maar bovendien willen we toch ook vermijden dat dit voor kopieergedrag zou zorgen. Want dit kan absoluut niet door de beugel. We hanteren daar een absolute nultolerantie tegen", zegt de NMBS-woordvoerder. 

Waar, wanneer en wie

Samen met het indienen van de klacht gaat de NMBS ook verder proberen te bekijken door wie de beelden genomen en op sociale media gepost zijn. En waar de beelden exact genomen zijn. "Volgens de info die we binnenkregen, is dat tussen Schendelbeke en Geraardsbergen, maar we gaan dat zelf ook nog onderzoeken", besluit Dimitri Temmerman.

Meest gelezen