Piet Vande Casteele: kersverse 'Eerste Kok van België 2023"
Club Prosper Montagné

Piet Vande Casteele uit Deinze uitgeroepen tot 'Eerste Kok van België 2023'

Piet Vande Casteele (24), chef-eigenaar van Duchateau Catering in Deinze, heeft de titel ‘Eerste Kok van België 2023’ gewonnen. De wedstrijd vond plaats op Horeca Expo in Flanders Expo in Gent. Vande Casteele haalde het in de finale van drie andere kandidaten. De prijs voor ‘beste commis’ ging naar Marie-Louise Desplenter, die Piet hielp tijdens de wedstrijd. 

Op het menu tijdens de 70e editie van de prestigieuze meesterschapswedstrijd die georganiseerd wordt door de Club Prosper Montagné: een vissoep met bijvangst, hertenrug met grondwitloof en als nagerecht drie minidesserts, waarvan één met chocolade.  Vier chefs moesten het menu klaarmaken op zes uur tijd. Chef Piet Vande Casteele (24) van Duchateau Catering in Deinze, chef Diego De Baets (41) van het Casino in Oostende, chef Thomas Dejonckheere (32) van Mania-k Rooftopbar in Roeselare en patissier Cedric Van der Elst (24) van restaurant Sir Kwinten in Lennik. 

Hertenrug, grondwitloof en chocolade

Dat alles gebeurde onder het toeziend oog van provoost-generaal Eddie Van Maele die traditiegetrouw instond voor het goede verloop van de wedstrijd. Viki Geunes, chef van het Antwerpse driesterrenrestaurant Zilte, was wedstrijdambassadeur van de jubileumeditie. En Peter Goossens, chef van Hof van Cleve, stelde de jury samen. De jury die uiteindelijk Piet Vande Casteele uitriep tot winnaar.  

Hard werk en knokken

Vande Casteele studeerde af aan hotelschool Ter Duinen in Koksijde en nam in 2019 als commis deel aan de befaamde Bocuse d’Or-wedstrijd. Z'n nieuwe titel is alvast iets om aan z'n palmares toe te voegen. Vande Casteele is blij en opgelucht: "Het is een heftig jaar geweest met ons cateringbedrijf, veel feesten. Ik wou dan ook nog eens meedoen aan deze wedstrijd, we hebben hard gewerkt. We hebben heel hard moeten knokken om deze overwinning binnen te halen. Het is een hele mooie wedstrijd."

Club Prosper Montagné

Meest gelezen