De Devils 2 Galaxy bij hun vertrek in Zaventem

Antwerpse supportersclub komt aan in Dubai voor WK: "Goedkoper om hier te verblijven en voor elke wedstrijd op en af te vliegen"  

75 supporters van de Antwerpse supportersclub Devils 2 Galaxy zijn vertrokken naar het WK Voetbal in Qatar. Ze verblijven wel in Dubai. Ze hebben gekozen voor die staat als uitvalsbasis omdat het veel goedkoper is. "We zijn te gast in een land met andere wetten en gewoonten. Als je je daaraan houdt en respect toont, kan er niet veel mislopen", vindt reisleider Dimitri Ramondino. 

75 leden van de Antwerpse supportersclub Devils 2 Galaxy zijn maandagochtend aangekomen in Dubai om het wereldkampioenschap voetbal bij te wonen. Dubai en niet Qatar. "Dat heeft vooral met de kostprijs te maken", legt organisator Dimitri Ramondino uit bij Radio2 in Antwerpen. "Hotels en vluchten naar Dubai zijn gewoon veel goedkoper dan die naar Qatar. Wij hebben zelfs besloten om voor elke wedstrijd heen en weer te vliegen. Dat blijft goedkoper." 

In Dubai gelden vaak dezelfde regels voor supporters volgens Ramondino. " Op bepaalde locaties mogen alcoholische dranken geserveerd worden. Daarvoor heb je wel een vergunning nodig. In sommige hotels is dat zeker en vast het geval. Wij zorgen ervoor dat we altijd ergens zitten waar ze wel een vergunning hebben."

De supporter is ook niet bang voor de strenge regels. "Onze groep heeft best wat reiservaring. We zijn te gast in een land met andere wetten en gewoonten. Als je je daaraan houdt en respect toont, kan er niet veel mislopen." 

Meest gelezen