radio2

Showgirl warmt woonzorgcentrum in Ninove op met burlesque act

De burlesque artieste Zoe Bizoe heeft zich op een stijlvolle manier bloot gegeven in woonzorgcentrum Wilgendries in Aspelare. Het ging om een try-out voor het allereerste rusthuisfestival van Vlaanderen. "Je ziet dat het de bewoners echt iets doet", vertelt Bizoe.

Onder luid applaus hebben de bewoners van woonzorgcentrum Wilgendries in Aspelare bij Ninove, de act van burlesque danseres Zoe Bizoe gezien. Zij heeft voor een glamoureuze striptease gezorgd op vraag van 'Zie Ze Zingen'. "Het is de eerste keer dat ik het doe in een Belgisch woonzorgcentrum. Ik heb het wel al een keer in Schotland gedaan”, vertelt Zoe Bizoe. Een bekend figuur tijdens de Gentse Feesten en ex-wereldkampioen in haar vak. “Dat is een dag waar ze weken over gaan praten. Alleen daarvoor al doe ik het”, klinkt het. 

Allereerste rusthuisfestival

Het opmerkelijke optreden is onderdeel van een try-out van organisator Zie Ze Zingen, die in 2023 het allereerste rusthuisfestival van Vlaanderen wil organiseren in Ninove.  Zo wil de organisatie meer cultuur naar woonzorgcentra brengen. “Het is perfect mogelijk om cafetaria’s van woonzorgcentra zonder grote ingrepen om te toveren tot culturele centra met een programmatie", zegt de bezieler van het project Geertrui Coppens. "We mikken op kwaliteitsvolle muzikale acts, theater, comedy, lezingen, enzovoort. Cultuur kan van woonzorgcentra the place to be maken."

Positieve reacties

De bewoners hebben genoten van de try-out. Naast de burlesque act van Zoe Bizoe is er ook uit volle borst meegezongen met een singalong. "We hebben dan ook beslist om mee te werken aan het grote project volgend jaar”, zegt directeur van woonzorgcentrum Wilgendries Kelly Verstockt. “De reacties van de bewoners, medewerkers en buitenstaanders waren super. Een ondeugende act mocht wel. We wilden geen betuttelende aanpak en dat apprecieerden ze wel”, zegt ze.

radio2
radio2
radio2
radio2
radio2

Meest gelezen