Foto door Erik Mclean

Parket Limburg trekt 552 rijbewijzen in omdat bestuurders betrapt zijn met gsm achter het stuur

Het Limburgs parket heeft op een week tijd 552 rijbewijzen voor acht dagen ingetrokken, omdat de bestuurders betrapt werden met hun gsm achter het stuur. In het voorjaar controleerde het parket daar ook al eens een maand lang op, maar nu werden bijna evenveel bestuurders betrapt op een week tijd. 

"De politie heeft ontzettend veel bestuurders betrapt", vertelt Anja De Schutter van het parket Limburg. "552 bestuurders op een week tijd. Tijdens de vorige actie, die liep van midden mei tot midden juni, zijn 585 rijbewijzen ingetrokken. Maar nu zitten we al na een week aan 552 bestuurders."

We zullen deze acties moeten herhalen

Anja De Schutter, parket Limburg

Met de actie wil het parket bestuurders bewust maken van de afleiding in het verkeer, want uit onderzoek blijkt dat in acht procent van de dodelijke ongevallen er sprake is van gsm-gebruik. De Schutter waarschuwt dan ook. "Wie zijn ogen op zijn gsm heeft, heeft ze niet op de weg. En het is net daar dat het gebeurt, en het gaat ook allemaal heel snel. Nu we het hoge aantal betrapte bestuurders zien, zijn we van plan om deze actie regelmatig te herhalen."

Meest gelezen