Foto: Politie Antwerpen

Antwerpse tunnel urenlang versperd nadat te hoge bestelwagen zich had vastgereden

In het centrum van Antwerpen was de Van Eycktunnel een tijdlang volledig afgesloten nadat een bestelwagen met een te hoge laadbak het dak van de tunnel raakte. "De brokstukken van de laadbak die de weg versperden, zijn intussen weggehaald", zegt Wouter Bruyns van de Antwerpse politie. 

De Van Eycktunnel in het centrum van Antwerpen was volledig geblokkeerd nadat een bestelwagen zich er heeft vastgereden. "Iets voor 7 uur is een te hoge bestelwagen door de Van Eycktunnel gereden. De laadbak van de bestelwagen heeft de bovenzijde van de tunnel en de waarschuwingsbalk geraakt. De laadbak is daardoor afgerukt en de brokstukken versperden de weg", zegt Wouter Bruyns van de Antwerpse politie. Er kon een tijdlang geen verkeer meer door de tunnel.

Hoe lang de hinder ging duren, durfde Bruyns niet te voorspellen. "We hebben daar moeilijk zicht op. De tunnel lijkt volgens de eerste vaststellingen zelf niet beschadigd. Maar de brokstukken moeten opgeruimd worden. We verwachten het komende uur dus lokaal veel hinder. We vragen iedereen dan ook om die omgeving zoveel mogelijk te vermijden en een andere route te kiezen." De politie liet intussen weten dat de tunnel is vrijgemaakt en het verkeer er opnieuw door kan.

Meest gelezen