Twitter / Adele

Adele over eerste show in Las Vegas: "Ik ben zo nerveus, zo bang en zo gelukkig"

De Britse zangeres Adele heeft het naar haar zin in Las Vegas. Afgelopen vrijdag trapte ze er haar uitgestelde concertreeks af en enkele dagen later kondigt ze al twee extra concerten aan op 30 en 31 december. "Ik vier oudejaarsavond meestal in de auto onderweg naar ergens, maar niet dit jaar. Ik zal 2023 op het podium inluiden", laat ze weten op Twitter. 

Adele heeft er een emotioneel weekend opzitten. Vrijdag verwelkomde ze haar fans op haar eerste show in Caesars Palace in Las Vegas. De Britse zangeres zou normaal gezien al begin dit jaar in de Amerikaanse gokstad optreden, maar op het laatste moment blies ze die optredens af, omdat er een corona-uitbraak was in haar team. "De show is niet klaar", liet ze toen in tranen aan haar fans weten. Sommigen waren al in Las Vegas en bleven ontgoocheld achter.

Vrijdag maakte Adele het goed. De zangeres kreeg een staande ovatie toen ze het podium betrad en bedankte haar fans om opnieuw te komen. "Dit is zoals ik het me had ingebeeld. Het is perfect. Dankjewel", zei ze bij het begin van de show. "Ik ben zo nerveus en zo bang en zo gelukkig." 

Adele bedankte ook Caesars Palace voor het vertrouwen. "Er is zoveel onzin geschreven over mij, toen ik mijn shows afgelaste. 90 procent ervan is compleet verzonnen. Ze schreven dat ik zou veranderen van hotel en van theater, maar nooit hebben ze aan mij iets gevraagd. Caesars Palace is super geweest. Ik ben dankbaar en vereerd dat ik hier mag zijn."

"Ze gaf ons de show die ze wou geven"

Adele gaf haar fans een onvergetelijk avond met al haar grote hits en humoristische en soms emotionele bindteksten. Sommige fans wilden hun verwachtingen niet te hoog leggen voor de show, omdat ze misschien ontgoocheld zouden worden. Maar de show was volgens hen een droom.

"Ik was zo blij voor haar dat het uiteindelijk allemaal samenkwam op de manier zoals zij het wilde. Ze gaf ons de show die ze wou geven", reageerde BeJaxx, een performer uit Nashville, Tennessee bij de Britse zender ITV. 

"Het was een heel speciale avond voor Adele en alle aanwezigen", zei John Katsilometes, een columnist voor de Las Vegas Review Journal aan BBC. "Er waren heel veel zenuwen en opwinding in de zaal, zeker bij Adele toen ze opkwam. Maar ze deed het. Ze was indrukwekkend en gaf een warm en compleet optreden."

Adele staat nog tot 25 maart in Caesars Palace in Las Vegas. Ze zal er 32 shows spelen. Gisteren werden er nog twee data toegevoegd: 30 en 31 december. Adele roept haar fans op om een mooi kostuum of een feestelijke jurk aan te trekken. “Ik ben op oudejaarsavond tot in de puntjes verzorgd en ik zou het fijn vinden als iedereen die komt dat ook doet."

Meest gelezen