De vrachtwagen waarmee de man uit Namen rondreed. Foto: Politiezone Mechelen-Willebroek

Mechelse politie betrapt vrachtwagenchauffeur (55) die al uur op weg is met 2,5 promille in het bloed

Agenten van de politiezone Mechelen-Willebroek hebben afgelopen weekend enkele zwaar dronken chauffeurs uit het verkeer gehaald tijdens verschillende WODCA-controles. 27 chauffeurs testten positief. Vijf van hen moesten hun rijbewijs voor 15 dagen inleveren. Een van hen was een 55-jarige vrachtwagenchauffeur uit Namen die al een uur op weg was en 2,5 promille alcohol in zijn bloed had. 

In Mechelen en Willebroek heeft de politie afgelopen weekend enkele zwaar dronken chauffeurs uit het verkeer gehaald. 27 chauffeurs legden een positieve ademtest af. Vijf van hen moesten hun rijbewijs voor 15 dagen inleveren. Een van hen, een man van 55 uit Namen, had 2,5 promille in z'n bloed. Hij was al een uur onderweg met een vrachtwagen vanuit Nijvel. Bij een andere bestuurder gaf de ademtest maar liefst 3,2 promille aan. 

In totaal zette de politie 1.534 bestuurders aan de kant. Maar liefst 11 wagens konden niet verderrijden omdat hun keuringsbewijs al langer dan een maand vervallen was. Twee fietsers werden tegengehouden omdat ze fietsten zonder voor- en achterlicht. Zij kregen wel fietslichtjes zodat ze veilig hun weg verder konden zetten. 

Meest gelezen