Bilzen vindt opvang voor 19 van de 24 kinderen van geschorste kinderopvang Het Warme Nestje

De stad Bilzen heeft al 19 plekken gevonden voor de 24  kinderen die niet meer terecht kunnen in het geschorste kindercrèche Het Warme Nestje. Het gaat om een combinatie van beschikbare plekjes, en tijdelijke bijkomende opvang. 

Afgelopen weekend kreeg de stad Bilzen heel wat mails van bezorgde ouders die niet meer terecht kunnen in Het Warm Nestje. Die kinderopvang werd vrijdag tijdelijk geschorst door het Agentschap Opgroeien, onder meer na een klacht over kinderen die gedwongen werden om te eten. De ouders van 24 kinderen zaten plots zonder opvang.

Voor 19 van de 24 kinderen heeft de stad nu een alternatief plekje gevonden, niet alleen in Bilzen maar ook in de buurgemeenten Genk, Zutendaal en Riemst. Het gaat om een combinatie van bestaande plekjes die nog open waren en nieuwe tijdelijke opvang. Het Agentschap Opgroeien zal die verschillende locaties nog controleren en de stad Bilzen zal gaat samen met de ouders bekijken of de aangeboden locaties en tijdstippen haalbaar zijn. 

Vandaag was er ook een overleg tussen het Agentschap Opgroeien en de uitbaatster van Het Warme Nestje. 

Meest gelezen