Radio 2

Woning brandt uit in Lier nadat bewoner in slaap viel terwijl friteuse nog aanstond, ook woning ernaast onbewoonbaar

Gisterenavond is in Lier een woning uitgebrand. De bewoner was in slaap gevallen, terwijl de friteuse nog aanstond. Hij werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. Ook de buren werden uit voorzorg geëvacueerd en de brandweer redde nog een hondje. Eén van de buurwoningen is ook onbewoonbaar. 

Rond 21 uur gisterenavond is er brand ontstaan in een rijwoning aan Pettendonk in Lier. De bewoner was in slaap gevallen, terwijl de friteuse nog aanstond. Toen de brandweer aankwam, was het een uitslaande, hevige brand. De woning brandde helemaal uit. De bewoner werd voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Hondje

Ook de buren werden tijdens de brand uit voorzorg geëvacueerd. De brandweer haalde ook nog een hondje uit een van de twee woningen. Ze liepen allebei ook schade op. Eén van de twee huizen is ook onbewoonbaar. "De mensen die getroffen zijn hebben voorlopig allemaal zelf opvang gevonden", zegt burgemeester Rik Verwaest (N-VA). "We hebben hen wel contactgegevens meegegeven voor als ze nog hulp nodig hebben."

Radio 2

Meest gelezen