Archieffoto

Gents zwembad moet even ontruimd worden: "Te hoge chloorwaarden in het water"

Het sportbad van het Gentse zwemcomplex Rozebroeken is gisteravond ontruimd, omdat er te hoge chloorwaarden waren gemeten. Die metingen gebeuren drie keer per dag en tegen de avond waren ze opmerkelijk aan het stijgen. Daarom werd beslist om alle zwemmers uit het water te halen. Vanmiddag gaat het bad weer open. "Er is en was geen enkel gevaar voor de gezondheid van onze zwemmers", zegt Lore Walravens van Lago.

Er waren maandagavond een vijftigtal zwemmers aanwezig toen het Olympisch bad van Lago Rozebroeken rond kwart voor acht plots ontruimd moest worden. 

"Drie keer per dag gebeuren er watermetingen, dat moet zo volgens de wetgeving", vertelt Lore Walravens van Lago. "Uit die metingen bleek dat de waarden van chloor in stijgende lijn gingen. Dat wil niet zeggen dat er gevaar is, het is een alarm dat zegt dat de waarden moeten bijgesteld worden."

De gezondheid van onze zwemmers was nooit in gevaar

Lore Walravens, Lago

"We hebben dan besloten om de bezoekers uit het zwembad te halen om te checken waarom de waarden gestegen waren. We hebben dat proactief gedaan, de gezondheid van onze zwemmers was op geen enkel moment in gevaar."

Technisch defect

Intussen is duidelijk dat het om een technisch probleem ging. "Het probleem werd vannacht opgelost, maar omdat het om zo'n groot bad gaat, duurt het even voor we het opnieuw kunnen vrijgeven. De scholen die vanmorgen zouden komen zwemmen, hebben we tijdig verwittigd. In plaats van in het sportbad hebben ze deze voormiddag in het recreatiebad gezwommen. Dat bad zit in een ander circuit, daar is dus nooit een probleem geweest."

Vanmiddag gaat het sportbad weer open. "Wie vragen heeft, mag ze gerust stellen, maar weet dat er ook nu geen enkel gevaar is voor de gezondheid. We hebben gewoon proactief gehandeld", besluit Walravens.

Meest gelezen