Slachtoffer (89) verkrachting in woonzorgcentrum Lint vraagt euthanasie aan

Het 89-jarige slachtoffer van een verkrachting in een woonzorgcentrum in Lint heeft een euthanasieaanvraag ingediend. Dat meldt haar advocaat Walter Damen bij de start van het strafproces in Antwerpen. "We wachten om de euthanasie te volbrengen, tot we de uitspraak kennen."

De feiten speelden zich afgelopen zomer af, in een woonzorgcentrum in Lint. Een medewerker betrapte er op 27 juli een man op de kamer van het slachtoffer. De man zou de bejaarde vrouw verkracht hebben. 

Het gaat om een 36-jarige man uit Lier. Hij moest vandaag voor de correctionele rechter in Antwerpen verschijnen op beschuldiging van verkrachting. Tijdens zijn verhoor beweerde hij zich niets meer te herinneren van de feiten. De man was onder invloed van verdovende middelen.

Het slachtoffer, haar familie en het woonzorgcentrum stelden zich burgerlijke partij. De vrouw lijdt heel erg onder het gebeuren en heeft euthanasie aangevraagd. "Een behandeling van de zaak op korte termijn is daarom van groot belang, zodat ze tenminste weet dat hij gestraft werd voordat ze sterft", stelde haar advocaat Walter Damen. 

Er werd daarom met alle partijen overeengekomen om de zaak op 30 november te behandelen. De familie wenst voorlopig geen commentaar te geven.

Meest gelezen