Archieffoto ter illustratie
Belgaimage

20 treinreizigers zitten 1,5 uur lang vast op trein in Ruisbroek

In Ruisbroek (Puurs-Sint-Amands) heeft vanmorgen een trein 1,5 uur lang stilgestaan. Dat kwam door een storing aan een overweg. Bij geplande werken was een kabel geraakt. De 20 passagiers konden volgens de NMBS niet geëvacueerd worden, door de plaats waar de trein stond.

Vanmorgen konden er 1,5 uur lang geen treinen rijden tussen Puurs-Sint-Amands en Willebroek. Even voor 6.30 uur liep het mis. "Er waren werken gepland en daarbij is een kabel geraakt", zegt Thomas Baeken van Infrabel.

 "Daardoor is een storing ontstaan en hebben we het treinverkeer moeten stilleggen tussen Puurs en Willebroek. Een trein die op weg was van Leuven naar Sint-Niklaas is daardoor ook stil komen te staan. Er waren 20 reizigers aan boord. Die hebben daar ongeveer anderhalf uur stilgestaan."

De NMBS legde intussen vervangbussen in voor de andere treinen op die lijn, tussen Mechelen en Puurs. De gestrande passagiers evacueren kon niet door de plaats waar de trein stond. De trein had wel stroom en dus verlichting en verwarming. Rond 7.45 uur was het probleem opgelost en kon de trein weer vertrekken.

Meest gelezen