Foto: Facebook C-Life

Academie Heist-op-den-Berg bestaat 125 jaar en vraagt oud-studenten om afstudeerwerken in te dienen

De Academie voor Beeldende en Toegepaste Kunsten van Heist-op-den-Berg bestaat 125 jaar en roept alle oud-studenten op om hun afstudeerwerken in te sturen. Een deel van die werken zal begin volgend jaar te zien zijn op een tentoonstelling. 

In 1897 werd de "Heystse Teekenschool" opgericht, met enkele tientallen studenten. Intussen volgen er al meer dan 1.100 leerlingen les aan de Gemeentelijke Academie voor Beeldende en Toegepaste Kunsten.

De Academie wil die verjaardag op een originele manier vieren, met een tentoonstelling waarop afstudeerwerken te zien zijn van de afgelopen jaren. "We willen tegelijkertijd terugblikken en een toekomstbeeld schetsen", legt directeur Dirk Lemmens uit. "We willen vatten hoe we onszelf zagen en hoe we onszelf zien in de Vlaamse en wereldwijde kunstwereld. Enkele afgestudeerden hebben hun sporen echt wel verdiend in die wereld. Het gaat dan niet alleen om schilders en beeldhouwers, maar ook om architechten en tekenaars. We hopen dus ook een zeer diverse collectie samen te stellen." 

We willen terugblikken naar waar we van komen, maar tegelijkertijd een toekomstbeeld schetsen

Directeur Dirk Lemmens

Oud-studenten kunnen hun afstudeerwerken tot 12 december insturen via mail, met een foto van het werk. Een jury van medewerkers maakt een selectie, die van 3 tot 19 februari 2023 te zien zal zijn in cc Zwaneberg en in een nieuwe tentoonstellingsruimte van de academie. "Hopelijk kan die neutrale jury een mooie collectie samenstellen die ons 125-jarig bestaan waard is", besluit de directeur. 

Meest gelezen