Foto: Gilo de Kaart

School in Brasschaat heropent week na brandstichting: "Voelt een beetje als 1 september" 

Kleuterschool 't Veldhoppertje en basisschool de Kaart in Brasschaat openen vandaag weer de deuren, precies een week na de zware brand die 11 klaslokalen en verschillende gemeenschappelijke lokalen beschadigde. Dat de school zo snel heropent, is te danken aan een golf van donaties door andere scholen, buurtbewoners en ouders. De brand werd aangestoken.  

Exact een week na de zware brand mogen kleuterschool 't Veldhoppertje en basisschool Gilo de Kaart in Brasschaat hun leerlingen opnieuw verwelkomen. Bijna 400 leerlingen moesten noodgedwongen vier dagen thuisblijven nadat een hevige brand vorige week woensdag elf klaslokalen zwaar beschadigde. Die werd aangestoken aan de hoofdingang van de kleuterschool. Ook de leraarskamer en de refter bleven niet gespaard. Na de brandstichting zijn een minderjarige en een meerderjarige verdachte opgepakt. 

"Het hele schoolteam heeft enorm hard gewerkt om vandaag open te kunnen gaan. Elf klassen moesten op een andere plek gehuisvest worden. Dat is best wel spannend. Vandaag voelt een beetje aan als 1 september", vertelt directrice Veerle Govaerts bij "Start je dag" op Radio2 in Antwerpen. 

Niet alleen het personeel stak een handje toe. "Veel getroffen materiaal konden we niet direct hergebruiken. We hebben dan ook een oproep gelanceerd naar ouders, buurtbewoners en andere scholen om materiaal te verzamelen om die klassen te kunnen inrichten. Met al dat materiaal is dat op korte termijn gelukt. We zijn dan ook enorm dankbaar. De leerkrachtenkamer bevindt zich momenteel nog op een gang. Daar moeten we dus koffie drinken, maar we zijn allemaal klaar om ons volledig te smijten vandaag." 

Meest gelezen