Nieuwe wandellus toont grindwinning langs de Maas in RivierPark Maasvallei

In Dilsen-Stokkem is er een nieuwe wandeling uitgestippeld langs de Maas en de grindwinning in Elerweert. Het gaat om een lus van 8 kilometer vanuit Elen, die passeert onder meer langs de transportband waarmee al dat grind wordt bovengehaald. 

De grindwinning in Elerweert is in 2019 van start gegaan. Op zo'n 15 jaar tijd zal er in het gebied zo'n 163 hectare ontgonnen worden. En dankzij een nieuwe wandellus kunnen bezoekers nu zien hoe dat in zijn werk gaat. 

De tocht van zo'n acht kilometer loopt door de velden en langs de Maas, en passeert ook langs de grote transportband waarmee grind wordt bovengehaald. Hiermee wordt op een uur tijd zo'n 900 ton aan grind bovengehaald, goed voor 30 volle vrachtwagens.

De wandelroute is een initiatief van Steengoed en Regionaal Landschap Kempen en Maasland (RLKM). De wandellus start op het Kerkplein in Elen. 

Meest gelezen