(C)FJ

34 in beslag genomen verwaarloosde fretten vinden voorlopig onderkomen in Kortenaken

Dierenwelzijn heeft 34 fretten in beslag laten nemen samen met nog andere dieren in het Kempische Laakdal. Al de dieren zijn mee opgehaald door de medewerkers van de Zorghoeve en voorlopig ondergebracht in Kortenaken.

De Zorghoeve in Kortenaken heeft weer de handen meer dan vol na een grootschalige inbeslagname afgelopen woensdag in een woning in Laakdal. Maar liefst 34 fretten en nog andere dingen werden op bevel van de Diereninspectie overgebracht. Uitbater Mark verzorgt de dieren, maar weet niet of ze een nieuwe eigenaar zullen vinden voor de fretten. "34 is veel en we hebben nog andere dieren mee. We vonden er onder meer een Mechelse scheper, een bulldog, 5 chiwawa's, een papegaai en 5 naaktratten. Het waren allemaal verwaarloosde dieren"

(C)FJ

Meest gelezen