Pixabay

Dierenasiel Het Blauwe Kruis in Oostende moet na klachten beter isoleren: blaffende honden maken te veel lawaai 

Het dierenasiel Het Blauwe Kruis van de Kust in Oostende moet beter geïsoleerd zijn om geluidsoverlast van blaffende honden te vermijden. De lokale politie ging er langs voor een controle na klachten van buurtbewoners over geluidsoverlast. Het asiel moet binnen de maand een oplossing vinden.

Tijdens een controle stelde de lokale politie vast dat het gebouw van het dierenasiel in Oostende niet meer voldoet aan de voorwaarden. Zo zou er in de buurt te veel geluidsoverlast zijn door de blaffende honden. Dat de geluidsisolatie niet in orde is, komt voor voorzitter Fabrice Goffin niet als een verrassing. "In 2016 trokken we al aan de alarmbel dat ons gebouw verouderd was. In 2018 beloofde het stadsbestuur ons te helpen met 500.000 euro voor de bouw van een nieuw dierenasiel, maar momenteel hebben ze er nog geen centen voor", zegt hij.

Het asiel moet binnen de maand op zoek gaan naar een oplossing voor de geluidsoverlast. Ze denken er aan om uitsluitend nog katten op te vangen. "Op dit moment kost een nieuwe geluidsisolatie te veel geld. We komen dus voor het voldongen feit te staan dat we geen honden meer gaan kunnen opvangen. We gaan er natuurlijk wel alles aan doen om de gebreken op te lossen, maar voor een nieuwbouw hebben we geen budget", laat Goffin weten. 

Open brief

Goffin stuurde een open brief naar alle gemeenteraadsleden. Daarin kaart hij de financiële situatie van het dierenasiel aan. "Met het stadsbestuur willen we ook een nieuw dierenasiel in de toekomst", reageert burgemeester Bart Tommelein (Open VLD), "wij blijven dus meezoeken naar een oplossing om budget vrij te maken."

Meest gelezen