Explosie Kiel Antwerpen: gerechtelijk labo komt ter plaatse

Iets voor 17 uur 30 is er in de Bosschaertstraat in de wijk Kiel in Antwerpen een explosie geweest. De politie is ter plaatse en de straat is afgezet. Het gerechtelijk labo komt ter plaatse voor onderzoek. Voorlopig zijn er geen gewonden. Wat er juist is gebeurd, is nog onduidelijk.

Aan de Bosschaertstraat in de Antwerpse wijk Kiel heeft zich iets voor 17 uur 30 een explosie voorgedaan. "We zijn onmiddellijk ter plaatse gekomen en hebben een veiligheidszone ingesteld", vertelt Wouter Bruyns, woordvoerder politiezone Antwerpen. "We hebben de omgeving al gecontroleerd en het gerechtelijk labo is onderweg om te helpen aan het onderzoek."

Voorlopig is er nog niet veel bekend over de explosie. "Het is nu van belang dat de veiligheid wordt gegarandeerd en dat mensen niet in de buurt komen van de feiten. Het gerechtelijk labo zal vaststellingen kunnen geven die we zullen toevoegen aan het onderzoek." De laatste maanden zijn er regelmatig ontploffingen in de stad. "Maar het is nog te vroeg om te zeggen of de explosie een verband heeft met het drugsmilieu." Voorlopig zijn er geen gewonden.

Ik bleef dertig seconden staan en zag geen auto vertrekken of mensen weglopen. Hoelang lag die bom daar al?
Winkelier

Een winkelier uit de Bosschaertstraat was getuige van de ontploffing. "Ik hoorde een grote knal en ik zag een grote vlam die te zien was tot boven de auto's." Nadien gebeurde er niets. "Ik bleef dertig seconden staan en zag geen auto vertrekken of mensen weglopen. Voor de knal plaatsvond, was het ook rustig in de straat. Hoelang lag die bom daar dus al?"

De winkelier is in schock. "Mijn vierjarige zoon liep net naar de keuken. Ik mag me niet voorstellen als hij dat gezien had. Ik voel de adrenaline over heel mijn lijf." 

BEKIJK - De politie heeft een veiligheidszone afgebakend na de explosie:

Videospeler inladen...

Meest gelezen