Liedekerke verkoopt oude straatnaamborden voor goed doel

Het gemeentebestuur van Liedekerke verkoopt op een ludieke manier alle oude straatnaamborden. Liedekerke heeft al een tijdje nieuwe blauwe straatnaamborden. De burgemeester en schepen gaan de oude straatnaamborden verkopen in het leegstaande sportcafé van sportcentrum Bokaal.

Het gemeentebestuur van Liedekerke wil twee vliegen in één klap slaan. Door de oude straatnaamborden te verkopen aan 15 euro per stuk steunen ze een goed doel en zijn ze van de borden af. Door de verkoop te houden in het cafetaria van sportcentrum Bokaal willen ze een nieuwe uitbater zoeken.

De verkoop vindt nu vrijdag plaats onder leiding van burgemeester Steven van Linthout (CD&V) die zelf ooit nog cafébaas was. "Ik heb zelf vier jaar café gehad, maar behalve nu bij deze éénmalige verkoop, ben ik niet opnieuw van plan om cafébaas te worden. Maar ik kan het sportcafé echt wel aanraden, het is het enige café met drie sportzalen die altijd bezet zijn en ook een zwembad. Klantenpotentieel genoeg dus. Kandidaten mogen zich melden." 

De nieuwe blauwe straatnaamborden in Liedekerke dragen naast de officiële naam ook de straatnaam in het dialect van de streek.

Meest gelezen