De twee Belgische fans: Olivier Smets (links) en Jonathan Verschaeren.
2022 Getty Images

Belgische fan die #OneLove-T-shirt droeg in WK-stadion in Qatar bij afgebroken Sporza-interview: "Niet het T-shirt, wel de filmploeg was probleem"

Er is onduidelijkheid over het interview van Sporza met 2 Belgische supporters in een WK-stadion in Qatar. Officials onderbraken dat gesprek, schijnbaar omdat de fans een #OneLove-T-shirt droegen. Volgens een van de mannen zelf gebeurde dat omdat filmen in het stadion verboden is. Volgens hem vormden de T-shirts geen probleem.

Gisteren droegen de Belgen Olivier Smets en Jonathan Verschaeren een #OneLove-T-shirt in het WK-stadion in Qatar waar de Rode Duivels tegen Canada speelden. Sporza sprak met hen over die T-shirts tot officials het interview stillegden. Ze vroegen om te stoppen met filmen, schijnbaar wegens de T-shirts.

BEKIJK - Het interview met de twee fans wordt onderbroken:

Videospeler inladen...

Over de ware reden van de tussenkomst van de officials, heerst nu onduidelijkheid. VRT NWS kon spreken met Smets en volgens hem was de cameraploeg het probleem, niet de T-shirts. "Er waren geen problemen voor of na het interview", vertelt de man uit Namen aan onze redactie. 

"Ik denk dat het feit dat Sammy (Neyrinck, van Sporza red.) aan het filmen was, het probleem was." In de WK-stadions heerst immers een filmverbod. Volgens Smets is hij op geen enkel moment op de vingers getikt om zijn T-shirt. "Ik denk dat als ik het T-shirt had aangehouden, er geen probleem zou zijn geweest." 

Het #OneLove-logo deed de voorbije weken heel wat stof opwaaien. Het staat symbool voor inclusie en diversiteit en is bij uitbreiding een teken van steun voor de LGBTQIA+-gemeenschap, een bevolkingsgroep die op weinig krediet kan rekenen in Qatar. Maandag besliste de Wereldvoetbalbond FIFA op het laatste moment om de armbanden met het bewuste logo te verbieden voor spelers.

BEKIJK - Wat gebeurde er precies met de twee Belgische fans en hun #OneLove-T-shirt in het WK-stadion? Eén van beiden, Olivier Smets, doet zijn verhaal:

Videospeler inladen...

Meest gelezen