Maak kennis met Flossie: met 26 jaar en 329 dagen de oudste nog levende kat ter wereld en bijna even oud als haar baasje

Met 26 jaar en 329 dagen heeft Flossie uit Londen het record van oudste nog levende kat ter wereld in handen, laat het Guinness Book of Records weten. Haar nieuwe baasje Vicki Green is 27 jaar oud: "Ik zag meteen dat Flossie een bijzondere kat was, maar ik had nooit gedacht dat ik mijn thuis zou delen met een wereldrecordhoudster."

Schildpadkat Flossie, die omgerekend zeker 120 jaar oud is in mensenjaren, is in goede gezondheid volgens haar even oude baasje. "Ze is doof en haar zicht gaat erop achteruit, maar dat lijkt haar niet te storen. Ze is nog erg nieuwsgierig, aanhankelijk en speels", laat Vicki Green uit Zuid-Londen weten.

Craig Glenday, hoofdredacteur van Guinness World Records, vergeleek de kat met Jeanne Calment, de Franse vrouw die met haar 122 jaar en 164 dagen de oudste persoon is die ooit geleefd heeft. Om het record van oudste kat in de geschiedenis in de wacht te slepen, moet Flossie nog wel wat jaren doorbijten. Dat record is in handen van Creme Puff, een Amerikaanse kat die 38 jaar en 3 dagen oud werd.

BEKIJK - Maak kennis met Flossie in dit filmpje (YouTube, Engels):

Van de straat, naar het asiel tot een thuis

Als kitten leefde Flossie enkele maanden op straat, totdat een medewerker van het Merseyside ziekenhuis in Liverpool de zwart-bruine kat adopteerde in 1995. Drie baasjes en 26 jaar later wordt Flossie in augustus dit jaar binnengebracht bij de dierenbeschermingsorganisatie Cats Protection. "We stonden perplex toen we in Flossies dossier zagen dat ze bijna 27 jaar oud was", vertelt Naomi Rosling van Cats Protection. 

Op dat moment ontmoet Flossie haar toekomstig baasje Vicki Green. Zij haalde al meermaals een seniorenkat in huis. "Ik zag meteen dat Flossie een bijzondere kat was, maar ik had nooit gedacht dat ik mijn thuis zou delen met een wereldrecordhoudster." Met haar verhaal hoopt de 27-jarige uit Londen mensen aan te moedigen om ook de oudere asieldieren een thuis te geven. 

Meest gelezen