Archieffoto Radio 2

Stilstaande trein in Herentals blokkeert drie overwegen en zorgt voor veel hinder

Vanmorgen zijn er problemen geweest met een stilstaande trein door een storing aan de seinen. De trein kwam van Hamont en was op weg naar Antwerpen Centraal. De trein viel stil op de overweg Lichtaartseweg in Herentals en deed nog twee andere overwegen blokkeren. Daardoor moesten de voetgangers en het autoverkeer wachten. De slagbomen bleven zo'n 25 minuten dicht. De trein reed daarna verder naar het station en daar eindigde de rit. 

"Rond 8.20u viel de trein die van Hamont kwam en op weg was naar Antwerpen Centraal onderweg stil door een defect aan de seinen," zegt Thomas Baeken van Infrabel. "De trein stond in een zogenaamde aankondigingszone van drie overwegen, waar sensoren staan. Dat zorgde ervoor dat de slagbomen bij die overwegen dicht bleven. Het duurde ongeveer 25 minuten vooraleer het probleem was opgelost."

Daarna reed de trein door naar het station van Herentals waar hij werd afgeschaft. De reizigers moesten op een andere trein overstappen. Het incident zorgde voor veel hinder. Veel kinderen en ouders die naar een school in de buurt moesten, stonden 25 minuten te wachten voor de slagbomen aan de overwegen, net als het autoverkeer. Tijdens de storing stonden ook een paar treinen geblokkeerd en was er maar 1 spoor beschikbaar.  

Meest gelezen