Tientallen verwaarloosde dieren in beslag genomen in Eeklo : "Sommige beestjes droegen constant een pamper"

In een huis in Eeklo zijn tientallen verwaarloosde dieren in beslag genomen. Het gaat om verlamde honden, zieke katten en slangen. De dieren worden nu onder meer opgevangen in het Dierencentrum Waasland in Haasdonk bij Beveren. 

In totaal zijn in Eeklo 43 verwaarloosde dieren in beslag genomen. Dat gebeurde tijdens een controle van de politie en de afdeling Dierenwelzijn van het Departement Omgeving (leefmilieu + ruimtelijke ordening). Het gaat om honden, katten en slangen. De verwaarloosde dieren zijn naar verschillende asielen gebracht, onder meer naar het Dierencentrum Waasland. Daar vangen ze 4 verlamde honden op, en ook 4 zieke katten die constant met hun hoofdje schudden. Alle dieren verbleven in een huis in Eeklo, en de bewoner liet de beestjes uit het buitenland overkomen. "De verlamde honden komen uit Macedonië", zegt Brigitte De Baere van het Dierencentrum Waasland. "De honden hebben daar een ongeval gehad en zijn verlamd geraakt. Die dieren dreigden te moeten sterven, en daarom heeft de vrouw uit Eeklo de dieren naar ons land gehaald."

We willen zelfs een rolstoel kopen voor de verlamde honden zodat ze weer kunnen lopen

Brigitte De Baere, Dierencentrum Waasland

Pamper

De dieren zijn er heel erg aan toe. "Toen we de dieren gingen ophalen in Eeklo, waren we er niet goed van", vertelt Brigitte. "Het is niet menselijk. De dieren hadden een pamper aan, waren verwond aan hun geslachtsdelen en hadden veel pijn."

"We proberen nu de dieren zo goed mogelijk te verzorgen. Hopelijk zullen hun geslachtsorganen genezen, maar het is niet zeker. We wachten op het advies van de dierenarts of de beestjes het zullen redden of niet. We proberen er alles aan te doen. We willen zelfs een rolstoel kopen voor de verlamde honden zodat ze weer kunnen lopen. Maar we moeten wel zien dat het voor die dieren te doen is. Als het van ons af hangt, en we krijgen ze er door, dan kunnen ze zeker nog geadopteerd worden."

Er loopt een gerechtelijk onderzoek naar de dierenverwaarlozing in Eeklo. 

Meest gelezen