Tijdelijke opnamestop op PAAZ-afdeling na corona-uitbraak in ziekenhuis in Heusden-Zolder

Op de psychiatrische afdeling van het Sint-Franciscusziekenhuis in Heusden-Zolder is een corona-uitbraak vastgesteld. Op dit moment zijn 11 patiënten positief getest. Ze hebben geen of lichte symptomen maar er is wel een opnamestop op de PAAZ-afdeling afgekondigd.

In eerste instantie leek het te gaan om een beperkt aantal patiënten van de PAAZ-afdeling (psychiatrische afdeling van het ziekenhuis) die in het Sint-Franciscusziekenhuis in Heusden-Zolder positief getest waren. Daarop zijn alle patiënten van de afdeling preventief gescreend en daarbij kwamen nog meer positieve resultaten uit de bus. Op dit moment zijn 11 patiënten positief getest. Maar niemand is ernstig ziek, de patiënten vertonen geen of slechts lichte symptomen.

Opnamestop

In het ziekenhuis zijn meteen de nodige maatregelen genomen op de getroffen afdeling. De patiënten blijven er op hun kamer en er is streng toezicht op het dragen van het mondmasker. Op de PAAZ-afdeling worden voorlopig geen nieuwe patiënten opgenomen.

 

Meest gelezen