Tot 8 jaar cel voor bende die bijna 3 ton coke invoerde via Antwerpse haven, ook ex-havenarbeiders bij veroordeelden

In Antwerpen hebben veertien mensen tot acht jaar cel gekregen in een grote drugszaak. Speurders kwamen de bende op het spoor na een drugsvondst in 2018. Door gesprekken af te luisteren kon de politie uiteindelijk bijna drie ton cocaïne in beslag nemen. Bij de veroordeelden zijn ook ex-havenarbeiders.

In 2018 nam de douane ruim 300 kilo cocaïne in beslag in de Antwerpse haven. De drugs zaten in de bodem van een koelcontainer met bananen uit Suriname. Twee dagen laten werd de container gestolen en na onderzoek kwamen de speurders bij ex-havenarbeider Kenny V.A. terecht, die al eerder werd veroordeeld voor de uithaling van een partij cocaïne.

Observaties en telefoontaps

Uit observaties en telefoontaps bleek dat er nog meer drugs op komst waren, en dat ze bestemd waren voor "Che". Dat bleek Redouan C. te zijn, die al gekend was voor drugsinbreuken. Op 20 december 2018 werd vervolgens een koelcontainer met bananen uit Ecuador onderschept met meer dan 2.000 pakketten met cocaïne, goed voor 2,4 ton in totaal. 

Redouan C. ontkende dat hij 'Che' was, maar de rechtbank vond zijn schuld bewezen en veroordeelde hem tot acht jaar cel. Kenny V.A. kreeg zeven jaar. Drie beklaagden werden vrijgesproken, de anderen kregen celstraffen tot zeven jaar. Er werden ook boetes tot 80.000 euro opgelegd. 

Meest gelezen