Trui (links) bij bakkerij Soens in Heule
Radio2

Trui uit Kortrijk werkt als flexi-jobber bij warme bakkers en geeft haar loon aan hen terug om hen te steunen

Trui Steenhoudt uit Kortrijk gaat als flexi-jobber aan de slag bij warme bakkers in Kortrijk. Het geld dat ze verdient, geeft ze terug aan de bakker. Met haar ludieke actie wil ze de sector steunen. "Ik zie de laatste tijd alsmaar meer warme bakkers verdwijnen. Ze vinden geen overnemers meer."

Zeg nu zelf, wat is er beter dan een verse croissant op zondag of een lekkere krokante pistolet? Maar de sector heeft het moeilijk. Stijgende energiekosten, duurdere grondstoffen, grote concurrentie met de supermarkten en ze vinden geen personeel meer. Trui Steenhoudt: "Ik zie alsmaar meer warme bakkers in mijn streek verdwijnen. Ik kan niet aan alle oorzaken iets doen, maar wel aan bepaalde. Daarom zal ik mij vrijwillig te werk stellen als flexi-jobber. Ik mag niet gratis werken. Het geld dat ik verdien, investeer ik opnieuw in de bakkerij. De bakker kan er lekkernijen mee maken om gratis aan de klanten uit te delen."

Nog drie dagen beschikbaar

Trui woont in Kortrijk en werkt in een bedrijf in Moeskroen. Ze heeft vijf weekenddagen aangestipt waarop ze wil werken. "Twee ervan zijn al bezet. Op zondag 4 december werk ik bij bakkerij Soens in Heule. De tweede dag is bij bakkerij Rigole in Marke op zondag 18 december. De andere dagen ben ik nog vrij, dus hierbij doe ik een warme oproep naar de bakkers uit Groot-Kortrijk. Bel naar mij, ik zal op 17, 24 en 25 december met de grootste glimlach klanten naar jullie zaak lokken."

Meest gelezen