Belga
David Pintens photography

Wielrenner Iljo Keisse zwaait vanavond af in "zijn" Kuipke: "Het wordt heel emotioneel"

Vanavond nemen enkele grote namen uit de wielerwereld afscheid van de Gentse wielrenner Iljo Keisse tijdens het afscheidsfeest "Merci Iljooo". Na het evenement hangt Keisse zijn fiets definitief aan de haak. "Het is ontzettend fijn dat zoveel ploegmaats en ex-ploegmaats afkomen", zegt hij bij Radio2.

Als kopman van Team Belgium strijdt Iljo Keisse vanavond tegen Team International, een team met grote internationale namen zoals Mark Cavendish, Niki Terpstra, Elia Viviani en Michael Mørkøv. Dat zoveel sterren helemaal naar 't Kuipke afzakken om een laatste keer met hem op de piste van 't Kuipke te rijden, ontroert Keisse. "Het is echt ongelooflijk dat ze allemaal naar Gent komen voor mij", zegt hij bij Radio2.

Emotioneel moment

De "Keizer van 't Kuipke" kreeg vorig weekend al een staande ovatie na het einde van zijn laatste Zesdaagse van Gent. Samen met Jasper De Buyst werd hij er derde. "Het was leuk om nog een laatste keer op het podium te mogen staan", zegt Keisse. "Dat was al een heel emotioneel moment, maar ik verwacht dat vanavond nog een tikkeltje emotioneler wordt."

Ook enkele ploegmaats en ex-ploegmaats, zoals Tom Boonen en Philippe Gilbert, komen vanavond naar 't Kuipke om Iljo uit te wuiven. En zelfs wereldkampioen Remco Evenepoel komt opdagen. "Ik heb hem veel gesteund tijdens het begin van zijn carrière en daar is hij mij zeer dankbaar voor."

Na vanavond begin ik meteen als sportdirecteur bij Patrick Lefevere, dus er is geen tijd om in een zwart gat te vallen

Iljo Keisse

Keisse blikt al vooruit naar de volgende stap in zijn carrière. Als sportdirecteur bij de ploeg van Patrick Lefevere zal hij zijn ervaring proberen door te geven aan de jeugd. "Daar begin ik onmiddellijk aan, dus er zal geen tijd zijn om in een zwart gat te vallen."

Meest gelezen