Belga

Zemst vindt op minder dan drie dagen opvangplaats voor 100 kinderen uit gesloten créches van Mippie en Moppie 

De gemeente Zemst heeft voor een honderdtal kinderen een nieuwe opvangplek gevonden. Het Agentschap Opgroeien had na klachten de kinderopvang van Mippie en Moppie in Keerbergen gesloten. Uit voorzorg volgden ook drie andere vestigingen van Mippie en Moppie in Zemst. Daardoor hadden zo’n 100 kinderen geen opvangplaats meer.

“Dit is absoluut geen eenvoudige klus gezien de huidige bezetting van opvangvoorzieningen in en rond Zemst”, verduidelijkt schepen van Kinderopvang Kathleen Goovaerts (N-VA). "Maar door de enthousiaste inzet van onze medewerkers en de hulp van andere kinderdagverblijven en opvanginitiatieven, kunnen we aan de 100 gedupeerden een alternatief bieden. Het was geen makkelijke puzzel, maar we zijn tevreden dat we voor iedereen een oplossing vonden. Alle betrokken ouders worden hiervan vandaag op de hoogte gebracht en kunnen natuurlijk zelf kiezen of ze daarop in gaan.”

In totaal krijgen 78 kinderen een nieuwe opvangplaats in Zemst en 17 buiten Zemst. Het gaat hier bijvoorbeeld om Vilvoorde of Machelen. Bij de toekenning van de plaatsen is zoveel mogelijk rekening gehouden met de woonplaats van de ouders ten opzichte van de opvangplaats.

Meest gelezen