Man krijgt opschorting van straf voor dodelijk ongeval met fietser in Hasselt

Een man van 29 uit Herk-de-Stad heeft van de politierechter in Hasselt opschorting van straf gekregen voor een dodelijk verkeersongeval met een fietser. In oktober vorig jaar had hij op een druk kruispunt in Kuringen (Hasselt) een fietser van 71 jaar aangereden met zijn bestelwagen. De man kwam daarbij om het leven. 

Het ongeval gebeurde tijdens de avondspits, op het kruispunt van de Kuringersteenweg met de Schampbergstraat. De vriendin van de man was eerst de weg overgestoken, de man volgde wat later. Maar intussen was er al een auto gepasseerd. Ook de bestuurder uit Herk-de-Stad volgde en had de fietser niet gezien. 

Het parket had een celstraf van drie maanden met uitstel gevorderd, en een rijverbod van drie maanden en een boete van 3.200 euro.  De politierechter oordeelde dat de bestuurder onvoorzichtig was geweest, maar hij gaf hem geen straf. Een verkeersdeskundige oordeelde dat zeven op de tien personen een gelijkaardig voorval zouden kunnen meemaken. 

"Mijn cliënt is opgelucht dat de rechtbank rekening hield met de bijzondere omstandigheden van het ongeval en met zijn persoonlijke en professionele situatie", zegt advocaat Tom Van Overbeke, die de bestuurder vertegenwoordigt. "Hij blijft enorm veel spijt hebben van wat er is gebeurd. Hij zal dit een plaats moeten proberen geven. Vanzelfsprekend gaan zijn gedachten uit naar de nabestaanden."

Meest gelezen