Groen licht voor groene woonbuurt in Ukkel

In Ukkel heeft het Brussels Hoofdstedelijk Gewest de vergunning van de nieuwe groene woonbuurt op de AstraZeneca-site goedgekeurd. Een grote en belangrijke stap voor de verdere ontwikkeling van de site waar 229 woningen gebouwd zullen worden. 

Na een positief advies van de overlegcomissie zet nu ook het Brussels Hoofdstedelijk gewest het licht op groen voor de ontwikkeling van de nieuwe woonbuurt op de voormalige AstraZeneca-site en het kantoorgebouw van Therabel in Ukkel. Hierdoor komt het verdere verloop van de woonwijk in een stroomversnelling. 

Cores Development, LIFE en miix zijn de drie projectontwikkelaars die de site binnenkort zullen omvormen tot een nieuwe buurt waar 229 gezinnen in 13 gebouwen kunnen wonen. "Deze goedkeuring is echt een hele belangrijke stap in de ontwikkeling van de voormalige AstraZeneca-site. Over het project heerste in het begin veel onduidelijkheid en een foute perceptie. Ook de komende maanden zullen we de buurt zo goed mogelijk blijven informeren om de laatste bezorgdheden weg te nemen", aldus Pieterjan Van Loock van Cores Development. 

Duurzaamheid

Op zich komt de goedkeuring van de site niet helemaal als een verrassing. Zo voldoet de ontwikkeling van de site aan alle doelstellingen van Be Sustainable, het online platform van Leefmilieu Brussel dat nagaat hoe je een wijk zo duurzaam mogelijk kan krijgen. De woonwijk zal dan ook voor 70 procent uit groen bestaan. 

Toch zit niet iedereen te wachten op dit nieuwe project. Al ziet Toen Haverals, managing partner bij Life vooral de noodzaak in van dit project: "In een stad als Brussel is de woonnood zo hoog dat we projecten als deze moeten durven bouwen. Het is onze verantwoordelijkheid als ontwikkelaar om woonkansen te creëren"

Meest gelezen