Radio2

Internationaal Vuurwerkfestival in Knokke wordt ingehaald tijdens kerstvakantie: "Twee afgelaste avonden gaan dan door"

De twee avonden van het Internationaal Vuurwerkfestival die afgelopen zomer in Knokke-Heist werden afgelast, worden verplaatst naar de kerstvakantie. "Het is altijd de bedoeling geweest om die twee avonden in te halen", klinkt het bij burgemeester Piet De Groote (Gemeentebelangen). 

Vorige zomer keerde het Internationaal Vuurwerkfestival, dat al sinds 1970 bestaat, na 2 jaar corona terug naar het strand van Knokke-Heist. Maar het feestje werd verstoord door slechte weersomstandigheden. Zo moest het vijfdaagse festival de laatste twee avonden schrappen. De grootste boosdoener was de wind: tijdens een testschot vlogen de vonken van het vuurwerk richting tienduizenden mensen die op de zeedijk stonden. 

Compensatie

Maar de gemeente komt nu met goed nieuws. "We krijgen ter vervanging nog twee internationale vuurwerkavonden op 4 en 6 januari, en dat telkens om 18.30 uur", kondigt burgemeester Piet De Groote (Gemeentebelangen) aan.

"Het was altijd de bedoeling om die twee avonden nog in te halen. We hopen alvast dat het vuurwerk tijdens de kerstvakantie weer heel wat volk op de been brengt", besluit de burgemeester.  

Meest gelezen