Invision

20 jaar na eerste relatie en muzikale ode: Jennifer Lopez brengt volgend jaar nieuw album uit over Ben Affleck 

Na veel geheimzinnig gedoe op haar sociale media heeft Jennifer Lopez (53) bekendgemaakt dat ze in 2023 nieuwe muziek uitbrengt. Haar negende album zal "This is me ... now" heten en is het vervolg op "This is me ... then" uit 2002. Die plaat ging over haar toenmalige kersverse relatie met Ben Affleck (50). De relatie die beide celebrities deze zomer nieuw leven hebben ingeblazen met een huwelijk, krijgt dus opnieuw een muzikaal verlengstuk.

Met al haar socialemediakanalen die afgelopen week op zwart gingen of werden leeggehaald, was het duidelijk dat Jennifer Lopez iéts aan te kondigen had. Volgend jaar brengt ze 9 jaar na haar laatste plaat een nieuw album uit. En dat wordt een vervolg op het succesvolle "This is me ... then" uit 2002. Een precieze releasedatum voor "This is me ... now" is er nog niet.

In een kort aankondigingsfilmpje brengt JLo de legendarische albumcover van "This is me ... then" weer tot leven, in een fotoshoot voor People Magazine. We zien La Lopez transformeren van jonge dertiger met kort kapsel, die haar muts uitgooit, naar de bijzonder atletische vijftiger met lange haren die ze nu is. Bij het filmpje wordt de setlist van haar nieuwe album "This is me ... now" bekendgemaakt: 13 nummers, van wie een pak over haar kersverse echtgenoot Ben Affleck.

"This is me ... then" uit 2002 ging grotendeels over acteur Ben Affleck, met wie JLo niet veel voor de release een veelbesproken relatie was begonnen. Op het album stonden de hit "Jenny form the block" en "Dear Ben", een nummer over Affleck. Op "This is me ... now" staat niet toevallig het nummer "Dear Ben pt. II". Ook "Midnight trip to Vegas" gaat over het celebritykoppel, en meer bepaald over hun burgerlijk huwelijk in Las Vegas afgelopen zomer. Ook songtitels als "Great love story never told" en "Mad in love" spreken boekdelen.

Het is bijna een decennium geleden dat Jennifer Lopez nieuwe muziek heeft uitgebracht. De voorbije jaren timmerde ze vooral in Hollywood aan haar acteercarrière. In 2020 toonde JLo zich wel aan de wereld als zangeres, tijdens de prestigieuze en veelbesproken Half Time Show op de Super Bowl, samen met Shakira. In juli 2021 vonden JLo en Ben Affleck elkaar terug, nadat hun geplande huwelijk in 2003 op het nippertje niet was doorgegaan. 

Haar negende studioalbum gaat volgens Lopez over het "emotionele, spirituele en psychologisch proces" dat ze de voorbije twee decennia heeft doorgemaakt. Ze toont zich naar eigen zeggen op een "ongezien kwetsbare manier", al zijn haar nieuwe nummers ook een rechtstreekse ode aan de liefde. "Het is een verhaal over hoop en het vertrouwen dat ware liefde altijd overeind blijft", zo klinkt het in de perstekst. 

Meest gelezen