Leerlingen van Heilige Familie
Radio2

Leerlingen van middelbare school uit Ieper verkopen wenskaartjes voor leerlingen in kansarmoede

In Ieper zijn de leerlingen van de middelbare school Heilige Familie gestart met de verkoop van wenskaartjes voor leerlingen in kansarmoede. De leerlingen hopen zo om kinderen uit kwetsbare gezinnen de kans te geven om, ondanks de gestegen schoolkosten, hun studierichting af te werken. "Met de opbrengst hopen we alle leerlingen gelijke kansen te geven", zegt leerlinge Emma Vanthournout.

De school organiseerde vorig jaar al een kunstveiling om geld in te zamelen voor leerlingen in kansarmoede. Dit jaar zijn het enkele leerlingen van de school die initiatief tonen om de kas te spijzen. Zo ontwierpen leerlingen uit het 6e middelbaar een maand lang meer dan 50 verschillende wenskaarten voor de eindejaarsfeesten. "De opbrengst daarvan gaat naar een fonds voor leerlingen uit gezinnen die hard getroffen zijn door de energiecrisis en de gestegen schoolkosten moeilijk kunnen betalen", klinkt het bij de school.

Radio2

Niet enige actie

In totaal werden al 2.500 van de wenskaartjes afgedrukt. "We hopen er nu zoveel mogelijk van te verkopen én zoveel mogelijk leerlingen uit kansarmoede te helpen", zegt Emma Vanthournout. "De bedoeling is om zo alle leerlingen gelijke kansen te geven."

De school verklapt ook al dat het volgend jaar zal uitpakken met een nieuwe hulpactie. Zo komt er op zondag 27 mei een familiefietstocht waarbij de opbrengst naar kwetsbare leerlingen zal gaan. 

Meest gelezen