Socialistische vakbond voert actie aan “luxebeurs” Très Chic in Hasselt: "Voor sommigen is het blijkbaar nooit crisis"

De socialistische vakbond ABVV heeft actie gevoerd bij luxebeurs Très Chic in de Trixxo Arena in Hasselt. Op de beurs kan iedereen luxueuze producten komen ontdekken zoals exclusieve auto's en juwelen. Volgens de vakbond betalen Belgen wiens welvaart voornamelijk is opgebouwd uit vermogen, zoals bijvoorbeeld meerwaarden op aandelen, huurinkomsten en beleggingen in vastgoed, in verhouding te weinig belastingen. 

Aan de Trixxo Arena in Hasselt vindt dit weekend de beurs Très Chic plaats. “Instagram en andere online media tonen ons dag na dag (nieuwe) luxe-producten om te ontdekken. U ziet ze wel, maar ervaart ze niet echt. Très Chic staat garant voor een prikkeling van al uw zintuigen met luxueuze producten in een sfeervolle setting met verfijnde culinaire verwennerijen”, staat op de website van de beurs. Tegen een inkom van 15 euro kan al wie dat wil er topwijnen, exotische reizen, exclusieve bolides, juwelen, enzovoort komen ontdekken.

Crisis

Maar de beurs blijkt een doorn in het oog van de socialistische vakbond. Daarom voerden enkele vakbondsleden actie op iets minder dan 100 meter van de ingang van de beurs langs de grote ring. “We merken dat er in de communicatie nergens een verwijzing is naar de crisis en dat duidt er ons nogmaals op dat het voor sommigen nooit crisis is”, vindt Andres Vandereycken, voorzitter van de Algemene Centrale van het ABVV. “Dat is heel zuur als de rest van de burgers en zelfstandigen het momenteel allemaal erg moeilijk hebben.”

Dezelfde progressieve belasting invoeren voor vermogen als voor arbeid, zou het land en de rode begrotingscijfers ten goede komen

Andres Vandereycken, voorzitter van de Algemene Centrale van het ABVV

“We hebben er niks op tegen dat mensen rijk zijn, maar we willen wel dat mensen op een eerlijke manier bijdragen aan de maatschappij”, vindt Vandereycken. “Ons land telt 140.000 miljonairs. Zij betalen procentueel gezien een pak minder. Net zoals bedrijven die procentueel ook veel minder bijdragen in vergelijking met gewone burgers. Als men dezelfde progressieve belasting zou invoeren voor vermogen als voor arbeid, zou dat dit land ten goede komen en zeker ook de begroting die momenteel in het rood staat.”

De organisatie van Très Chic wenst niet te reageren.

Meest gelezen