HANS PUT

Zware brand bij pelletbedrijf Pelcon in Ham, brandweer moet urenlang nablussen

Afgelopen nacht was er een zware brand in het pelletbedrijf Pelcon in Ham. Het bedrijf was op dat moment gesloten, dus er is nog geen duidelijkheid over de oorzaak. De brandweer is nog altijd aan het nablussen. Er is lichte rookhinder.

Rond 1 uur vannacht ontstond de brand in het pelletverwerkend bedrijf Pelcon in Ham. Het is nog niet duidelijk hoe de brand ontstond. De vlammen verspreidden zich snel via het hout in het bedrijf. "We hebben versterking moeten vragen aan omliggende korpsen. De brandweer heeft geblust tot 5 uur vanmorgen en is nu nog altijd aan het nablussen", zegt Philippe Ganne, kapitein bij hulpverleningszone Limburg.

Alle omliggende bewoners kregen een SMS-alert om ramen en deuren gesloten te houden, maar dat is op dit moment niet meer nodig. "Er is nog lichte rookhinder, maar voor bewoners is er geen gevaar meer", aldus communicatieverantwoordelijke van Ham, Miet Ceustermans. De oorzaak van de brand wordt onderzocht, maar dat is volgens Ceustermans een hele uitdaging aangezien het bedrijf gesloten was op het moment van de brand. 

Recyclagepark

Het recyclagepark van Limburg.net in Ham ligt heel dicht bij het bedrijf, maar is zonder gevaar nog bereikbaar. Bezoekers kunnen enkel binnenrijden via de Nijverheidsweg.

Meest gelezen