22 mensen geëvacueerd bij brand in appartementsgebouw in Bree

Bij een brand in een appartementsgebouw in Bree zijn 22 mensen geëvacueerd. De brand ontstond in de winkelruimte onderaan. Eén persoon werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.

In Bree is vannacht brand uitgebroken in een appartementsgebouw aan Witte Torenwal. Die was ontstaan in de winkelruimte op de benedenverdieping van het gebouw. De brandweer werd kort voor 2 uur gealarmeerd. Toen ze aankwam was er al hevige rookontwikkeling op de benedenverdieping en de traphal, en waren de bewoners het gebouw aan het verlaten.

In totaal werden 22 mensen geëvacueerd. Omdat ze met zovelen waren en het best fris was buiten werd het medisch interventieplan afgekondigd. Eén persoon werd ter verzorging naar het ziekenhuis gebracht, meldt de brandweer van de hulpverleningszone Noord-Limburg.

De andere bewoners hebben de nacht elders moeten doorbrengen. De meesten konden bij familie of vrienden terecht, 6 anderen werden in een hotel ondergebracht.

De oorzaak van de brand is niet bekend. Volgens de brandweer zal het parket het lab en een branddeskundige aanstellen.

Meest gelezen