Genkenaren vieren overwinning van Marokko tegen België: "Sfeer was geweldig, maar jammer voor de Belgen"

Tientallen supporters kwamen samen voor de WK-match tussen Marokko en België. De meesten in de zaal hoopten op de overwinning van Marokko, al zaten er ook wat supporters voor België tussen. De uiteindelijke overwinning werd een groot feest met sympathie langs beide kanten. 

Naast de moskee in Winterslag is een zaal rijk gevuld met supporters voor Marokko. De sfeer zit er goed in, tientallen mensen juichen, zingen en maken muziek. Jong en oud zaten samen voor een groot feest. Feest vooral voor het grootste deel van de zaal, want er zaten ook enkele supporters voor de verloren Belgen tussen. "Ik kan het alleen maar toejuichen, we zijn een heel divers land en dat mag ook weerspiegeld worden in de voetbal", zegt supporter Ahmed Biga. 

Videospeler inladen...

Enkele supporters voor Marokko spreken met hese stemmen na de match: "Ik ben heel blij, zoals iedereen hier. De tweede helft was goed en de sfeer was echt top hier", zegt Issam Dad. De overwinning van Marokko zorgde voor veel enthousiaste supporters. Ze zijn blij en trots op Marokko, maar vinden het ook jammer voor de Belgen. 

De Marokkaanse supporters gaan met een goed gevoel naar huis, maar kijken toch met een dubbel gevoel terug op de match: "Het is jammer voor de Belgen, ik hoop dat ze winnen tegen Kroatië en dat zowel België als Marokko doorgaan. Ik had het hen ook gegund." 

Videospeler inladen...

Meest gelezen