AFP or licensors

Teleurstelling en sippe gezichten na 0-2 verlies van tweede WK-match tegen Marokko

De Rode Duivels hebben hun tweede WK-match tegen Marokko verloren met 0-2. Van zenuwslopende momenten tijdens de match tot sippe gezichten achteraf: zo hebben jullie de wedstrijd beleefd. Herbeleef het in deze liveblog. Het wedstrijdverslag en de analyse achteraf kun je bij onze collega's van Sporza volgen.

OPROEP: Heb je zelf leuke foto's of filmpjes? Stuur ze ons zeker via oproep@vrtnws.be.

Nieuwe berichten kunnen niet opgehaald worden, probeer het later opnieuw.

Liveblog

Marokkaanse supporters juichen in Parkspoor Noord in Antwerpen, Belgische fans zijn ontgoocheld

Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Sfeer onder nul, maar geen problemen bij groot WK-scherm Oostende

Hoewel de sfeer zich bij het grote WK-scherm in de Wellington renbaan in Oostende onder het vriespunt bevond na het verlies tegen Marokko op het WK, bleven problemen met supporters uit. De politie was zoals bij elke match aanwezig, maar spreekt van een rustige sfeer.

Na een spannend einde van de eerste helft zakte de sfeer al snel onder nul bij de twee goals van Marokko. "We verwachten naar donderdag toe een magere opkomst. Het is al geen ideaal moment. Mensen zijn vaak nog aan het werk, en we verwachten niet dat veel mensen vrij zullen nemen als we zien hoe de Duivels nu spelen", zegt organisator Olivier Orlans.

Verkeerschaos door karavaan in Gent, ruit van combi ingeslagen

In Gent zorgt een karavaan met uitbundige supporters van het Marokkaans elftal voor wat verkeersellende, al blijft de hinder volgens de politie geconcentreerd rond de Bevrijdingslaan. Na de overwinning op België kwamen daar fans op straat. De politie was preventief aanwezig.

De sfeer was minder goed bij een incident waarbij een supporter zich afreageerde op een politiecombi. De ruit van het voertuig werd ingeslagen. De politie spreekt van een geïsoleerd geval waarbij de persoon zijn vuist heeft bezeerd. Hij is gevat.

BEKIJK: Marokkaanse supporters vieren overwinning in Qatar

Videospeler inladen...

Marokko wint de match met 0-2

België kan wel nog naar de volgende ronde gaan als ze winnen tegen Kroatië op 1 december: dan is het erop of eronder. De Rode Duivels zelf noemen het alvast zelfs "teleurstellend".

Marokko scoort tweede goal tijdens de verlengingen

FOTO - Zenuwen staan hoog gespannen bij de supporters van beide landen

In de Gare Maritime in Brussel zijn supporters van België en Marokko samen naar de match aan het kijken. De zenuwen staan aan beide kanten hoog gespannen.

AFP or licensors
AFP or licensors
AFP or licensors
AFP or licensors

Marokko scoort, Rode Duivels staan zo 0-1 achter

AFP or licensors

FOTO: Bij een WK-match horen snacks in thema

Kirsten Gabriels

Meest gelezen